söndag 8 maj 2022

The Ghost bride av Yangsze Choo

 

Li Lan, the daughter of a respectable Chinese family in colonial Malaysia, hopes for a favorable marriage, but her father has lost his fortune, and she has few suitors. Instead, the wealthy Lim family urges her to become a "ghost bride" for their son, who has recently died under mysterious circumstances. Rarely practiced, a traditional ghost marriage is used to placate a restless spirit. Such a union would guarantee Li Lan a home for the rest of her days, but at what price?

Night after night, Li Lan is drawn into the shadowy parallel world of the Chinese afterlife, where she must uncover the Lim family's darkest secrets--and the truth about her own family.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Jag visste inte om denna bok förrän jag såg att den var en av Literature Science Alliance favoritböcker från 2021, som jag valde att läsa böckerna som var hennes favoriter från förra året i april, och den fanns/finns på Storytel så det blev en av månadens ljudbok.

Sen ska jag säga att jag hade inte en aning vad jag skulle vänta mig av den, då jag gick in i den utan att veta någonting om den, men från titeln kan man ju förstå att det nog kan ha en tvist med/om spöken, och det har det men jag går inte in på hur och vad, men det är en intressant urbanfantasy med kinesisk folklore i sig och en romans och ett mysterium, den innehåller det mest som jag gillar och jag gillar vad jag läser.

Såg även att den är gjord till en TV-serie och den måste jag ju se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar