söndag 15 maj 2022

TV-serier & Filmer jag såg på under Januari - Mars / 2022

Jag har länge funderat över hur jag ska sammanställa vad jag ser på, och om jag ska försöka recensera mer än vad jag gör av det jag ser. Så jag försöker se hur ett sådant inlägg skulle kunna se ut, om en serie är recenserad så är det namnet i samband med att det står avslutat markerad med en länk till recensionen.

 JANUARI

Blindspot (avslutat säsong 1)

FBI hittar en ung helkroppstatuerad kvinna som inte minns nåogt inte ens vem hon är, tatueringarna leder till uppklarningar av fall. Jag gillade verkligen att se den då den innehåller en hel del saker som man inte vet hur det hänger ihop och jag ser framemot att se fler säsonger av den.

Once upon a time (pågående säsong 4, som avslutas att se under Februari)

Frozen

Eller Frost, Disneyfilmen där Elsa råkar använda sina otyglade krafter till att orsaka en ständig vinter i kungariket och hennes syster Anna försöker rädda både sin syster och kungariket. Både jag och Evelina gillade denna film speciellt då det är den som säsongen av Once upon a time vi just då såg då vi såg denna är baserad just på den här filmen.

Alex Rider (avslutat säsong 1-2)

Doctor Who (håller på att se säsong 8, som avslutas senare under året, och en liten sammanfattning eller en större recension kommer då)

The wheel of time (avslutat säsong 1)

Baserad på Robert Jordans stora fantasyepos som Brandon Sanderson hjälpte till att avsluta. Denna fantasybokserie har alltid varit en av mina favoriter ur fantasygenren, och även om TV-serien ändrar lite i handlingen så ger den ändå en bra rättvisa till originalet.

American Horror story (avslutar säsong 10 under Februari)

The Expanse (avslutar att se säsongen i Februari)

FEBRUARI

Once upon a time (avslutat säsong 4)

En TV-serie som skildrar sagolika och hemska händelser som baseras ur sagorna som vi läste som barn, blandat med andra myter som tex den om Kung Arthur. Jag och Evelina hade sett säsong 1-3 tillsammans men sen råkade vi få ett rätt långt uppehåll tills vi började se säsong 4, men vi var rätt snart tillbaka in i historien och gillade denna säsongs koppling tillexempel Frost.

Elementary (avslutar säsong 1 under Mars månad)

Doctor who (denna serie kommer jag att skriva om senare i år då jag har sett ikapp de avsnitt som finns)

American horror story (avslutat säsong 10)

Denna TV-serie är kul på så sätt att varje säsong är det en ny skräckhistoria som utspelas, och skådespelarna som i stora drag är de samma som böjran av serien som på det sätt som serien är upplagd måste spela en ny karaktär varje säsong gör ett fenomenalt arbete. Tyvärr var denna säsong en av de sämre, den var även uppdelad på två historier, där jag faktiskt gillade den första bäst (handlade om vampyrer/zombier-liknande, medans andra halvan var en alien-berättelse).

The Expanse (avslutat säsong 1 - 6)

MARS

Elementary

En deckarserie som baseras på Sherlock Holmes, Holmes och Watson i ny tappning i New York hjälper polisen att lösa fall. Jag gillar denna serie speciellt samspelet mellan den nu nyktre narkomanen och Jane Watson som arbetar som narkomanstödjare till att hålla sig fria från narkotikan där hon blir av Watsons far anställd till att hjälpa Holmes att inte få ett återfall, de tillsammans börjar jobba för polisen som utomstående hjälp till att lösa invecklade mordfall.

The women in the house across the street from the girl in the window (avslutat säsong 1)

TV-serien som får med allt i dessa thriller mysteriemord-serier som finns. Kvinnan ser grannen bli mördad men polisen tror henne inte och hon börjar utreda fallet själv. Serien med den långa titeln som även om den är allvarlig och inte komisk så känns det ändå som den på något sätt driver med alla de där andra böckerna och TV-serier/filmer som finns i detta tema plus att den lyckas överraska så den är riktigt bra. Ska bli intressant att se en andra säsong om det kommer att bli fler säsonger.

The Expanse (sett om på avsnitt)

Lucifer

Walker

Euphoria

Atypical 

De fyra sista serierna jag har angett här har jag ännu inte avslutat och väntar med en kommentar om vad jag tycker om dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar