onsdag 18 maj 2022

Filmrecension - Dune

 

När jag såg att denna bokdramatisering fanns så ville jag se den, men först läsa boken, jag läste boken (dock i en gammal översättning då boken heter Arrakkis. Ökenplaneten, med en recension här) tidigare i år och för ca en månad sen såg jag filmen.

För att förklara vad filmen handlar om kopierar jag in beskrivningen av bokens handling (då film och boks handling är nästan densamma): 

Melange är det mest eftertraktade ämnet i universum: en drog som kan förlänga människors liv och berika det med ett multidimensionellt medvetande, det sista en förutsättning för navigering under interstellära rymdresor. Melange finns bara på den karga ökenplaneten Arrakis. När kejsaren tar ifrån adelsfamiljen Harkonnen vasallskapet för att i stället ge planeten i förläning till familjen Atreides slår Harkonnen tillbaka och mördar fursten Leto Atreides. Sonen Paul flyr ut i öknen med sin mor lady Jessica och de räddas från att törsta ihjäl av Arrakis ursprungsfolk. 

Jag var lite besviken över boken, vet inte över vad egentligen men jag tyckte den var lite tråkig, men blev glatt överraskad av filmen för den tyckte jag om, kan ha berott att jag alltid har mera gillat att se på science (fantasy)/fiction än att läsa dem, tror jag har lättare att ta in denna genrers handling med synliga bilder än med text. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar