söndag 24 december 2023

24 decembers lucka - God bokJul! - Tre julböcker


Jag har under decembers månad läst/lyssnat på julböcker tillsammans med Evelina och vi har hunnit läsa tre stycken...

Kärlek i juletid  

För tio år sedan hamnade Molly bredvid Andrew på flyget hem från Chicago till Dublin för att fira jul. Året efter sågs de på samma flyg igen, och så har det fortsatt. Trots att de inte är mer än bara vänner har de år efter år ägnat sju timmar och femton minuter under julflyget åt att berätta allt för varandra.  

Molly är själv inte så intresserad av julfirandet, men hon vet hur mycket det betyder för Andrew. Så när deras plan blir inställt på grund av en snöstorm över Atlanten tar Molly saken i egna händer: hon ska se till att Andrew kommer hem till jul. I tid för hans mammas berömda julmiddag.  

Tiden är visserligen knapp, men Molly har en plan. Medan klockan tickar ner mot julafton tar de sig över världen med flyg, taxi, båt och tåg och kommer under resan allt närmare varandra.  

Catherine Walsh är född och uppvuxen på Irland, och tar i Alla hjärtans jul tar med dig på en resa som kommer att beröra ditt hjärta och fådig att önska att även du fick fira en irländsk jul.

 Den här var precis som en julromans ska vara, jag gillade konceptet vän till älskade, jag vet inte om jag har läst det så ofta, men jag vet den (Sommarmöten av Emily Henry) jag har läst gillade jag och likaså den här. Och den ger även fin familjevänskap och julfirande som jag skulle vilja vara med i. Och sen känslan den ger att de gör allt för varandra för att hinna hem till jul. Betyg 4 av 5.A handsome, freckled data analyst.

A messy, optimistic Christmas tree farm owner.
A small town with the best hazelnut lattes on the east coast.

'B.K Borison is the most exciting new voice in romance' -
 Hannah Grace, author of Icebreaker

'This is the easiest I’ve ever fallen in love with a romance, Borison’s words have a special kind of magic' - Elena Armas, author of The Spanish Love Deception

Lovelight Farms is a sweet and steamy romance, by B. K. Borison, a holiday happily-ever-after for fans of Tessa Bailey and Hannah Grace.

In an effort to save the Christmas tree farm she’s loved since she was a child, Stella enters a contest with insta-famous influencer Evelyn St. James. With the added publicity and the huge cash prize, she might just be able to save the farm from its financial woes. There’s just one problem. To make the farm seem like a romantic destination for the holidays, she lied on the application and said that she owns Lovelight Farms with her boyfriend. Only . . . there is no boyfriend.

Enter best friend Luka Peters. He just came home for some hot chocolate, and somehow got a farm and a serious relationship in the process. Will their fake love affair save Lovelight Farms in time for Christmas?

Nästa bok var bra den med, fast det var lite som drog ner den i betyget och det är då det vanliga i dessa romans-romaner dyker upp, att det är något som gör att det blir att de missuppfattar varandra och det blir slitningar i relationen innan det ska lösa sig till det där lyckliga slutet som det är i litterära-romaser. Betyg 3 av 5.

Newly single lawyer Gwen Baker is hoping that a family Christmas – countryside, a mountain of food and festive films –

will salve the sting of her career hanging by a thread and her heart being trampled on. Because everyone else has their life sorted: even Dev, her boy-next-door crush, is now a tall, dark and handsome stranger with a fiancée. She can’t help wishing her future was clearer.

Then Gwen wakes up to discover it’s Christmas day all over again. Like Groundhog Day but with turkey. And family arguments. On repeat.

As she figures out how to escape her own particular Christmas hell, Dev is the one bright spot. He might be all grown-up but underneath he’s just as kind and funny as she remembers.

Maybe, just maybe, her heart can be mended after all.

But how do you fall in love with someone who can’t remember you from one day to the next?

Så till sist lyssnade/läste vi den här, och igen är det en bok som jag gillade mycket. Den lyckas med "time-loop", som jag tycker mycket om men vissa gånger blir det inte bra, som förra året då jag läste In a Holidaze som inte lyckades med det. 

Sen det här med vän till älskade verkar vara denna juls tema, sen kan jag väl säga att denna är så mycket mera än romans, det är så mycket som Gwen måste lösa med sin familj som gör det verkligen till en jul-familjs-relations- bok det här. Och det ger den ett djup som gör att jag verkligen gillar den är boken mycket. Sen finns det humor i den som också förhöjer läsningen av den. Betyg 5 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar