söndag 31 december 2023

När alla klockor stannat (Hagfors #6) av Ninni Schulman

 

Sjätte boken i den populära Hagforsserien! När årets bygdespel ska ha premiär på Ekshärads hembygdsgård försvinner en av skådespelarna. Ett par dagar senare återfinns hon dränkt i Klarälven. Strax efteråt hittas en ung man skjuten. Även han har en roll i föreställningen om den legendariska urmakaren Johan Tinglöf.

De ovanligt bestialiska morden förbryllar såväl Christer Berglund och Petra Wilander vid Hagforspolisen som journalisten Magdalena Hansson. Morden verkar på många sätt höra ihop men tillvägagångssätten är helt olika. Ju längre utredningen framskrider, desto tydligare blir det att de har att göra med en sadistisk mördare som sannolikt kommer att slå till igen. Frågan är bara hur, när och var.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Nu har jag nästan läst en bok för varje punkt i Kaosutmaningen, detta var# 32 -  en bok som utspelade sig i Värmland.

Jag har läst ur Hagfors-serien tidigare och gillat att läsa om Magdalena, Peter, Christer och de andra då de utreder brott och mord. Och dennna var inte ett undantag. Däremot hade denna ett pluspoäng på hur bra författaren kan beskriva hur Magdalena mår och tänker då hon är deprimerad, jag får tårar i ögonen av att känna igen mig, speciellt i kap 56.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar