torsdag 1 augusti 2024

Hett i hyllan vecka 31 / 2024

 

Så här skriver Monika om hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag fortsätter med de där böckerna som finns i min stora och långa bokhylla på Storytel med en novell som jag faktiskt tror jag kommer att läsa/lyssna på snart, kanske redan i kväll, då det är en bok jag har velat läsa sen 2017 och av en författare jag har tänkt att se vad jag tycker om och från ett förlag jag är nyfiken på.

Hennes första minne är hur hon faller från den stora staden ner i mörkret. Hon hittas sönderslagen bland soporna på den vita vägen. Hennes räddare ger henne ett nytt hem och ett nytt namn. Men livet nere på marken är hårdare än vad hon någonsin kunnat ana.

Där staden dragit fram är en science fiction novell med inslag av nanoteknologi, artificiella intelligenser och främmande, ödelagda världar. Men framförallt handlar den om de människor som bor i denna karga ödemark, deras kamp, frustration och längtan.



4 kommentarer:

  1. Det här känner jag inte alls till, men science fiction och fantasy är inte det jag helst läser. Oskar Källner har skrivit en hel del för barn också, såg jag på Wikipedia. Och översatt Tidsmaskinen av HG Wells också. Intressant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte kollat upp honom så mycket som du har, så jag visste inte om att han översatt Tidsmaskinen. Och jag har inte läst något annat av honom men vet att han har en hel del skrivit och en del för barn.

      Radera
  2. Denna har jag läst, som del i en novellsamling. Jag gillar Oskar Källner, även om jag inte tyckte att denna är en av hans bästa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det lät ju bra att höra att du tycker han har skrivit bättre.
      För jag lyssnade på denna igår och jag blev faktiskt intresserad av att läsa mera av honom. Jag hade gärna sett mer av denna värld, för det kändes bara som om det här var början av en längre berättelse.

      Radera