tisdag 6 augusti 2024

Sambo på försök av Beth O´Leary

 

Tiffy Moore behöver ett billigt boende omedelbart. Leon Twomey jobbar nätter och är i stort behov pengar. En annons kopplar ihop de två främlingarna. Deras vänner tycker att idén är galen, men egentligen är det den perfekta lösningen i Londons tokdyra bostadsbubbla: Leon innehar lägenheten dagtid medan Tiffy jobbar, och på kvällarna och nätterna är den hennes.Trots att de aldrig träffats kommer Tiffy och Leon allt närmare varandra. Och med struliga ex, jobbproblem och en felaktigt fängelsedömd bror smälter deras världar samman till en. Men kan man verkligen bli kär i någon man aldrig träffat? Sambo på försök är en romantisk komedi av brittiska debutanten Beth O Leary. Den har sålts till över 30 länder och är en av de mest efterlängtade böckerna i England 2019. Beth bor i Londons lantliga utkanter och skrev Sambo på försök på tåget till och hem från jobbet. Hon tillbringar mycket tid med böcker, te och stickade tröjor.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Vet inte varför jag inte varit intressead av den här boken tidigare jag har hört mycket gott om den av romanceläsare. Men inte kännt för att läsa den, men sen såg jag att den var Eliott Brooks, en booktuber jag följer just för att hon läser mycket fantasy och science fiction, att den var med på hennes lista av favortiböcker från 2023 och valde att läsa den.

Och det här var en romance som var i min smak, och det är inte alla som är det då det kan verkligen vara en hitt eller miss i den genren för mig.
Den här hade en humor jag gillade, skrattade till flera gånger. Men det finns även en svärta och en verklighetsanknytning som gör den till en bra berättelse som jag blir fast i och kan inte sluta lyssna på ljudboken då jag lyssnar på den.

Och som ljudbok får den också en fullpoäng i betyg med fem av fem möjliga för mig då den håller mitt intresse igång utan att jag zoomar ut eller somnar då jag lyssnar på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar