onsdag 7 augusti 2024

TV-serier och filmrecensioner.

  Jag försöker ju att få till att reecnsera även det jag ser på den här bloggen, men jag har glömt att göra det på ett tag så det här inlägget får bli ett lite kortfattat recensioner av både TV-serier och filmer jag sett sen mars april någon gång.

Börjar med TV-serier, då jag är mer en serie än en filmtittare

Only murders in the building, säsong 3, jag gillar verkligen denna serie, med sin humor och lösa brott historier. Och vilken cliffhanger denna säsong slutade med nu ser jag fram emot nästa. Hade velat ha den redan nu så att säga.

His dark materials, har sett säsong tidigare och tror jag recenserat den, för i år såg jag säsong 2 och 3.
Och som med böckerna gillar jag den här berättelsen som även passar vuxna som barn att se. En intressant och fängslande fantasyserie.


Percy Jackson och olympierna, säsong 1, är ännu en fantasyberättelse som riktar in sig mot barn, men som vuxen gillade jag det jag såg jag med. Och även den här är trogen boken och lika fascinerande och jag ser nu framemot att se fortsättningen.

Shetland, säsong 8, det var lite konstigt att se den utan Perez som jag har gillat. Men de andra utredarna finns kvar som Tosh, som jag gillar och nu är hon tillförordnad Komissarie och får ett fall med en mördad ung kvinna (flicka) och vi får även bekanta oss med en ny kvinnlig polisutredare. Jag gillar deras skottska.

Resident alien, säsong 1. Intressant serie om en utomjording som blir fast i en liten stad i USA, och det blir kul att se hur det ska gå för honom och de boende.

Och äntligen började jag se en serie som jag tänkt se på länge, You, har sett säsong 1 och 2.
Och för att jag hade läst första boken så gillade jag säsong 2 bättre än första för jag kände igen för mycket.
Fast den var intressant och som säsong 2 slutade så vill jag nu se fortsättningen.
Bodkin, detta var en serie som jag inte hade någon koll på innan Evelina sa att hon ville se den. Vi ser på serier tillsammans och diskuterar den och då hon sa den här fick ju jag se den.
Och jag gillar mysteriet som dessa lite "outcast" journalister undersöker för sin true crime podcast. Och jag hoppas att det blir fler säsonger.


3 body problem, jag läste boken för någon månad sen. Jag fastnade inte riktigt för berättelsen då. Men när jag valde att se TV-serien så blev jag fast i denna science fiction berättelse med en gång. Nu ser jag fram emtot fler säsonger.

Elite, säsong 6, var inte lika bra som tidigare säsonger. Jag saknar de ursprungsliga karaktärerna för mycket, och det känns bara som lite upprepning hela tiden. Visst finns det saker som fångar mitt intresse och jag kommer ju definitvit se fler säsonger av serien.


My lady Jane, det här är också en serie som är baserad på en bok jag har läst. En bok jag gillade pga den alternativa urbanfantasy som det var. TV-serien var ändå bättre, det fanns lite förändringar från boken så jag skulle kunna se att det är för att få till fler säsonger, jag hoppas på det.


Morden i Midsummer, säsong 24, detta måste man ju bara se, annars är det inte sommar. Denna säsong innhöll både miss och hitt gällande histoier som håller och underhållning.

Kaledioscope, denna miniserie med en heist som några kriminella gör. En serie som man kan se avsnitten nästan i vilken ordning som helst. Jag valde att se samma ordning som de listas på imdb.com. Och det var verkligen en bra och spännande och jag gillade vad jag såg.
Happy valley säsong 3, såg den avslutande säsongen av denna serie och den var lika bra som tidigare säsonger har varit. Och jag är nöjd med slutet.
Sen har jag även sett Once upon a time säsong 6 och 7, (har två avsnitt kvar i sista säsongen men jag vågar skriva det här redan. Det har varit en lång resa med alla kända sagofigurerna men nu har det kommit till ett slut. En del berättelser och karaktärer har varit bättre än andra. Vissat stunder har jag velat att säsongen skulle ta slut då de är så långa men så har det inte känts med de här två sista, kan vara för att det nu avslutats och knyts säcken ihop kanske.


Och så har jag sett några filmer

Jumanji - Welcome to the jungel
och Jumanji - the next level. De här filmerna ville jag se sen de var nya men sen dröjde det till tills nu. Och jag gillade att se detta, det är humor och spänning i den mix jag gillar.
The lost city, detta var en kul film. Jag är ju inte den som gillar romcom, men detta var inte alls något åt det hållet. Humorn blandas med rena actionscenerna.

Exmachina, det här var också en film jag velat se den hade premiär. Sen även om jag gillade den som sci fi berättelsen som det var, var den inte riktigt vad jag tänkt mig ändå. Men den var spännande och jag funderade hur det gick i slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar