torsdag 15 augusti 2024

Hett i hyllan vecka 33 / 2024

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan: 

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok från min långa/stora bokhylla på Stoytel med en bok jag velat läsa/lyssna på länge men det har ännu inte blivit av, hoppas på snart men det känns nästan långsökt då jag har så många böcker jag vill läsa/lyssna på.

Mica Kroon är nitton år och går sista året på gymnasiet. Hon är duktig i skolan, är stark och självständig och har flyt i livet. Tills hon en dag, under ett anfall av smärta, upptäcker något som förändrar allt hon känner till. En parallell, mörk och äventyrlig värld öppnar sig och vänder upp och ner på hennes liv.

Inget eller ingen är vad det verkat vara, vare sig hon själv, barndomskompisen Saga, pojkvännen Petrus eller föräldrarna. En skoningslös kamp mellan mörker och ljus tar sin början, samtidigt som Mica envist försöker hålla fast vid sitt gamla liv. Det hon upptäckt kommer att ändra hennes liv för alltid och hon tvingas inse att hon har en viktig roll att fylla i striden som pågår mellan gott och ont.

Efter närmare 12 miljoner sålda barnböcker (Sagan om Sune, Berts Dagbok, Håkan Bråkan och böckerna om Kip Jansson) kommer nu Anders Jacobsson med sin första fantasyroman, Mica – dotter av Solfolket.

3 kommentarer:

  1. Den här hade jag hemma men gav bort utan att läsa. Jag kände mig inte sugen.

    SvaraRadera
  2. Anders Jacobsson känner jag ju till, men boken tror jag inte att jag har hört något om.

    SvaraRadera
  3. Det är ju inte min genre men jag kan tänka mig att andra uppskattar den här boken.

    SvaraRadera