torsdag 29 augusti 2024

Hett i hyllan vecka 35 / 2024

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den här boken har jag velat läsa länge ända sen 2016 då jag la till den i min långa lista av böcker jag ville lyssna på i Storytelappen, men har ännu inte kommit till den. Och det är inte för att jag inte vill läsa den utan för att det finns så mycket annat annat jag vill lyssna på och läsa med... 

Året är 2014 och inga barn föds längre. Världen är i chock, lamslagen över vad som sker. Efter några år börjar kvinnorna plötsligt bli gravida igen, men de nya barnen är inte som barn brukade vara. De leker inte, de iakttar i stilla tysthet. Mot sin vilja blir Rakel involverad när hon råkar döda ett barn. Hon är en av de första som inser att den nya människan är ett hot mot mänsklighetens hela existens.

Fler och fler nya barn föds och de har en snabbare utvecklingstakt än vanliga människor. En brutal incident på Rakels arbetsplats ställer hennes tillvaro på ända. Rakel flyr, bort från ångest och sviken kärlek.

Men i jakten på tröst i tillfälliga förbindelser och berusning händer det som verkligen inte får hända ...




3 kommentarer:

  1. Den har jag läst och jag tyckte den var mycket, mycket bra.

    SvaraRadera
  2. Så hemskt och svårt att hantera för alla som får dessa barn.

    SvaraRadera
  3. Just det, den här var ju het ett tag! Har dock inte läst den.

    SvaraRadera