torsdag 5 november 2020

Hett i hyllan vecka 45 / 2020

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag har en del böcker jag köpt på bokreor för ett antal år sen (10-15 år) som jag ännu inte har läst, och nu var det dags för den här:

Andrew Davidsons succédebut är en kärleksroman som inte liknar någon annan. En man kör av vägen och brinner praktiskt taget upp. På en brännskadeklinik träffar han en kvinna som avslöjar att de varit älskande en gång. Hon är konstnär med gargoyler som specialitet: stenstatyer av groteska fantasiväsen. Så börjar hon berätta historien om deras liv tillsammans och om kärlek som utspelar sig i andra delar av världen, över tid och rum. Under berättelsens gång uppstår kärleken mellan dem på nytt.

6 kommentarer:

 1. Den fanns oläst i min bokhylla också men så småningom hamnade den i min utrensningslåda och fick ett nytt hem hos en bekant som brukar hämta kartongvis med böcker från mig.

  SvaraRadera
 2. Den här har jag fått rekommenderad flera gånger men är rätt säker på att den inte är för mig.

  SvaraRadera
 3. Åh, den har jag läst! Den stod och väntade i hyllan i många år innan den blev läsa. Vissa delar av den var fantastiska, andra var sega och tråkiga.

  SvaraRadera
 4. Den där läste jag när jag äntligen kom igång med läsningen igen efter några eländesår och jag gillade den jättemycket!

  SvaraRadera
 5. Det låter spännande. Lite ovanlig handling verkar det som.

  SvaraRadera
 6. Den gillade jag har jag för mig :)

  SvaraRadera