lördag 14 november 2020

Sightseeing av Rattawut Lapcharoensap

Den unge thailändska författaren Rattawut Lapcharoensap debuterar med en samling berättelser som fångar ett annat Thailand än det vi känner igen från turistbroschyrernas paradisbilder. Här möter vi ett land som är präglat av kulturkrocken mellan öst och väst. I till synes enkla, men känslomässigt komplexa berättelser skildrar författaren med en osviklig iakttagelseförmåga och humor vad det innebär att leva i denna del av världen.

I den första berättelsen "Farangs" gör sonen till en hotellägare misstaget att förälska sig i en västerländsk flicka, vilket leder till en dramatisk uppgörelse med flickans uppblåste amerikanske pojkvän.
I "At the café lovely" skildras vad som inträffar när en ung fattig man bjuder sin yngre bror på McDonald's som en födelsedagspresent. I berättelsen "Sightseeing" reser en ung man med sin nästan blinda mor till de paradisöar hon längtat till, långt bortom turistorternas skräniga vardag
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Den här novellsamlingen valde jag och Evelina att läsa för vår resa världen runt, detta är en samling noveller av den Thailändska författaren där han berättar spännande inblickar i thailändska liv. Det var en av de bättre novellsamlingar jag har läst då faktiskt alla novellerna är intressanta på sina sätt och slutnovellen faktiskt även får mig att vilja läsa mer om karaktärerna för jag vill veta vad som händer efter novellen är slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar