tisdag 17 november 2020

Tisdagstrion - mord & mysterier

Dags för dagens inlägg som är tisdagstrion och denna gång är temat mord & mysterier, när jag tänkte på temat började jag tänka på De Sju morden på Evelyn Hardcastle av Stuart Turton, men då jag hade med den i förra trion så får jag väl komma på tre andra böcker.


 1.  Vad passar inte bättre då än Enola Holmes och kidnappningsmysteriet av Nancy Springer, som är lillasyster till Sherlock Holmes. Detta är en bok riktad till en yngre publik, Enola själv i boken är 14 år, då hon börjar utreda vad som har hänt med hennes försvunna mamma. Detta är faktiskt en bok som även passar en äldre publik. Finns nu även filmatiserad på Netflix.
 2. En klassiker som jag läste förra månaden som jag har velat läsa länge var Brott och straff av Fjodor Dostojevskij, och även om jag hade tänkt att det då var en klassiker skulle vara svår att läsa blev jag snabbt omvänd till att riktigt gilla och njuta av vad jag läste, även om det handlar om ett hemskt yxmord.
 3. Sen finns det hur många deckare som helst jag gillar och jag har ingen aning om vilken bok eller författare jag ska välja...men jag har gillat alla böcker jag har läst av Karin Slaughter även om jag bara har läst tre av dem men jag är öppen för att läsa flera av dem. Men den jag väljer att ta med i trion är Den goda dottern. Innehåller både en nutida historia om en skolskjutning och en dåtida som repas upp under bokens gång så vi får reda på för familjetragik systrarna varit med om.
13 kommentarer:

 1. Brott och straff och Den goda dottern har jag läst. Bra böcker!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att någon mer har med boken om Enola Holmes :)

  SvaraRadera
 3. Brott och straff är ju så läsvärd. Enola Holmes är jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 4. Imponerad att du klippte Brott och straff lite snabbt - jag har inte läst den,fast den står i hyllan ...

  SvaraRadera
 5. Brott och straff är bra, den första tror jag faktiskt också att jag har läst, den sista har jag inte hörts talas om innan, får spana in den lite närmare..bra tips..

  SvaraRadera
 6. Brott och straff är länge sedan jag läste. Ibland funderar jag på att läsa om den.

  SvaraRadera
 7. Brott och straff tillhör böckerna jag skulle vilja ha läst. Nu gäller det bara att vilja läsa den också :D

  SvaraRadera
 8. Brott och straff vill jag läsa någon gång. Enola Holmesböckerna finns på Storytel så jag tänkte prova dem där. Filmen gillade jag.

  SvaraRadera
 9. Enola Holmes känner jag till men har inte läst. Dostojevskij har jag läst Karin Slaughters bok känner jag till

  SvaraRadera
 10. Karin Slaughter har jag tänkt ge en ny chans faktiskt

  SvaraRadera
 11. Brott och straff är riktigt bra! Enola Holmes har jag sett på Netflix och gillade :-)

  SvaraRadera
 12. Brott och straff är den enda jag läst. Blir nyfiken på Enola Holmes-boken. Tack för tips!

  SvaraRadera