onsdag 11 november 2020

Djungelboken av Rudyard Kipling

Den upplaga jag läste, har jag inte hittat någon bild på, på internet så det får bli en egen tagen bild av fram- och baksida av boken. Ser att det är lite svårt att läsa baksidetexten, så jag tänkte skriva lite om vad den handlar om. 

Det är inte som Disneys djungelboken, även om flera kapitel handlar om Mowgli och djuren vi ser i filmen, men det är bara vissa likheter med filmen, en sak som jag tycker de skildrar i filmen som nästan är som i boken är ormens Kaas hypnotiska förmåga. 
Resterade kapitel i boken är berättelser om andra djur och den ända jag känner igen förutom det är ju den om mungon Rikki-Tikki-Tavi.

Varje kapitel börjar med en kort dikt, men även längre dikter finns i boken mellan varje kapitel, dessa har jag alla problem med att förstå förutom de jag har tagit kort på här under.
Dikt

Vers i början av ett kapitel.
Jag gillade detta rätt bra när jag läste den, och jag är nöjd med att ha läst den för det var kul att läsa förlagan till Disneyfilmen.

Sen har jag ju även ett pågående projekt att läsa något av varje nobelpristagare i litteraturs verk, och nu har jag bockat av en till i det projektet.
Sen ingick den även i min Victobers TBR, detta år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar