torsdag 19 november 2020

Inkräktare (Dublins mordrotel #6) av Tana French

 

Det ser ut som ett typiskt partnermord. Ett bord dukat för två. En ung kvinna i festklänning, med skallen spräckt mot gaskaminen. En förutsägbar variant av en gammal historia, den sortens fall som man ger till dem som befinner sig längst ner i hackordningen på mordroteln.

När mordet på Aislinn Murray landar på Antoinette Conways och Stephen Morans bord på Dublins mordrotel ser det först ut att bli lätt att lösa. Aislinns pojkvän ljuger uppenbarligen i förhören. Men Antoinette är övertygad om att något inte stämmer, och att hon har sett Aislinn någonstans förut. Kanske är det här fallet som hon har väntat på. Fallet som ska bli avgörande för hennes karriär. Som den enda kvinnan och den enda icke-vita utredaren på mordroteln tvingas hon ständigt kämpa mot fördomar och jargong, och mot känslan av att alla bara väntar på att hon ska misslyckas. Samtidigt som Antoinette blir allt mer säker på att någon saboterar utredningen dyker en mystisk man upp utanför hennes hus. Är hon bara paranoid eller är det någon som förföljer henne?

Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Jag vet inte varför det tog över en månad att läsa ut den här deckaren, för jag gillar Frenchs serie om Dublins mordrotel. Vi får hela tiden följa olika utredare i de olika böckerna men denna gång är det samma som i från förra boken, och de är inte helt väl ansedda av de andra utredarna på mordroteln, så vem/vilka är det som försöker försvåra deras utredning...? 

Jag gillar berättarstilen om dessa inte helt alltigenom älskvärda utredare och upplösningen av mordet är inte helt som jag tänkte att det skulle vara och jag gillar att bli överraskad då jag ofta lyckas förstå hur de flesta deckare slutar som jag läser.

1 kommentar:

  1. Jag borde nog läsa nåt av Tana French. Gillade verkligen teveserien om Dublin Murders!

    SvaraRadera