torsdag 19 november 2020

Hett i hyllan vecka 47 / 2020

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan.

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna gång är det en genre på boken som jag gillade att läsa en hel del ur för ca 10 år sen, och det var då jag införskaffa denna bok på en bokrea (jag köpte nog de flesta böcker på bokreor då jag då som nu mest lånar och läser böcker lånade från biblioteket), men denna blev inte läst men jag vill läsa den.


”Du är en äcklig hora. En äcklig, äcklig hora sa mamma och dunkade mitt huvud mot dörren”.

Constance Briscoe blev som barn misshandlad både fysiskt och psykiskt av sin mamma. Det var den känslomässiga tortyren - avsaknaden av kärlek - som gjorde mest ont.

Som elvaåring fick Constance skriva in sig själv på barnhem. När hon var tretton blev hon lämnad för att klara sig på egen hand.

Constance Briscoe hade alltid drömt om att studera juridik vid universitet. Drömmen blev tillslut sann och hon är Storbritanniens första svarta domare.

4 kommentarer:

 1. Vilken förfärlig historia! Men jag blir lite fundersam över formuleringen "Som elvaåring fick Constance skriva in sig själv på barnhem." Visste inte att man kunde det.

  SvaraRadera
 2. En förskräcklig bardom och helt fantastiskt att hon kunde studera juridik och bli domare.

  SvaraRadera
 3. Det där är en helt okänd bok för mig. Verkar som en gripande berättelse.

  SvaraRadera
 4. Åh, jag beundrar hennes livskraft men klarar nog inte av att läsa såna skildringar.

  SvaraRadera