onsdag 4 november 2020

Tisdagstrion - familjeliv

Ugglan & bokens tisdagtrio denna vecka har temat familjeliv. Jag är lite sen med mitt inlägg, för igår hade jag form av hjärnsläp och hjärntrötthet och kom inte på en trio men jag har under natten värkt fram en.

 • The Hate U Give av Angie Thomas, även om den handlar om annat, så gillar jag skildringen av Starrs familj, som även då det är en YA (unga vuxna) där oftast föräldrar och andra vuxnas synvinkel saknas så finns det desto fler familjekontakter i denna och då inte bara från den närmsta kärnfamiljen utan även Starrs morbror som hon ser som en X-tra pappa och hennes halvbrors familj.
 • Sen i deckare så brukar vi ju oftast även få  se berättelsen ur poliser/utredares, offers och förövares  familjer. Om jag ska benämna en specifik författare så väljer jag Ninni Schulman.
 • Biografier, där får vi ju ofta läsa om även familjen förutom personen biografin handlar om. För några månader sen läste jag Michelle Obamas Min historia, och håller nu på att läsa Barack Obamas Min far hade en dröm och får en utökad berättelse om hans familj eller egentligen släkt för han verkar mera berätta sin släktkrönika.


5 kommentarer:

 1. Min far hade en dröm är den enda jag läst. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. The Hate U Give vill jag gärna läsa!

  SvaraRadera
 3. Jag har bara läst första delen i Ninni Schulmans serie, men jag har en tanke om att jag ska läsa alla de andra nästa år.

  SvaraRadera
 4. Barack Obamas Min far hade en dröm har jag läst. Fantastiskt välskriven och intressant bok. Michelle Obamas bok vill jag läsa, när biblioteket öppnar igen så... ;)

  SvaraRadera