tisdag 24 november 2020

Min far hade en dröm av Barack Obama

 

I Min far hade en dröm berättar USAs förre president Barack Obama djupt personligt om sin uppväxt i ett USA som fortfarande präglades av raslagar. Berättelsen tar sin början när han får reda på att fadern, som han aldrig lärt känna, har dött i en bilolycka. Faderns plötsliga död får honom att reflektera över sitt liv och vad som gjort honom till den han är. När han reser till Kenya för att möta den afrikanska delen av sin familj blir det en omtumlande upplevelse som får honom att försona sig med sin bakgrund. Min far hade en dröm är en gripande skildring av en ung mans sökande efter sina rötter och en bok för alla som är intresserade av frågor om identitet, klass och ras.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Barack Obamas memoarer har jag tänkt läsa länge och nu blev det av i Nonfiction November, och jag har tidigare i år även läst Michelle Obamas Min historia.

Baracks memoarer handlar ju mera om hans barn och ungdomsliv och om hans släktingar än om tiden då han träffade Michelle och var USAs president.

Men det är intressant berättelse om hans uppväxt och även om hans släktingar speciellt de afrikanska då han gör ett besök i Kenya.

Nu ser jag framemot att läsa fler böcker om hans liv och det finns det ju att läsa så....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar