onsdag 9 maj 2018

Drömgångare (del 1) av Samantha Shannon

Paige Mahoney vet inte själv gränserna för sin förmåga. Hotad i en kontroll i t-banan råkar hon döda en vakt. Att undkomma kommer i princip att vara omöjligt. Ingen är efterlyst av Scion särskilt länge.
Året är 2059. Det är tvåhundra år sedan Scion inrättades i Storbritannien; som ett säkerhetssystem, men alla vet vad det i själva verket är en ockupationsmakt, ett växande imperium.
Sedan hon var 16 har Paige arbetat åt Jaxon Hall i Londons kriminella undre värld. Hennes jobb är att skaffa information genom att bryta sig in i folks medvetanden. Paige är nämligen klärvoajant och därtill av en ytterst sällsynt sort: hon är drömgångare. Enligt Scion begår hon högförräderi bara genom att finnas till.
Exakt hur åtråvärd hon är för sin fiende kommer hon tids nog att bli varse.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

En helt underbar bok som är ett mellanting av fantasy och science fiction, jag bara älskar att läsa om Paige och de andra som är som henne och råkar illa ut i denna första del. Jag kan inte skriva mer för är rädd att spoila denna bra bok, vill att den som läser den ska få uppleva vad som händer av sig själv. Följande delar är inte översatta till svenska och det tycker jag är väldigt ledsamt, men jag får väl läsa fortsättningen på engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar