onsdag 5 april 2017

Ensam på mars av Andy Weir

 Efter en misslyckad rymdexpedition lämnas Mark Watney ensam kvar på Mars. Hans besättning är övertygad om att han är död, men Mark Watney lever; i alla fall för tillfället. Utan möjlighet att kunna kommunicera sin belägenhet med jorden inser han snart att han måste utnyttja alla sina kunskaper för att överleva. Utrustad med en stor portion skarpsinne, och en ännu större dos självironi, ger sig Mark Watney i kast med att utmana den röda planetens ogästvänliga miljö med målet att en dag kunna återvända hem.
Text från Bokus sida.

En bok jag velat läsa länge som låg bland de böcker som jag köpte på bokrean förr året och som jag utsåg att skulle bli läst detta år i utmaningen 3 x 3 se förra inlägget.

Detta var verkligen en ovanlig bok men helt i min smak, gillar den där uppfinnerikedomen Mark Watney har för att kunna skapa det han behöver för att kunna överleva på Mars. Och även de andra karaktärerna verkar intressanta även om de inte träder fram lika mycket som Mark gör. Och boken håller spänningen igenom och den blir en bladvändare helt igenom, svår att lägga ifrån sig vill hela tiden läsa vidare för att se hur det går för Mark.

3 kommentarer: