fredag 11 februari 2022

TV-serien : The Expanse säsong 1-6

Efter tillslut ha läst The Epanse serien fram till del 6 av 9, så har jag nu även sett säsong 1-6 av nämnda TV-serie, och förtillfället är serien slut nu, men jag hoppas att de även på något sätt kommer även att göra om delarna 7-9 av bokserien till film eller TV-serie.
(recensioner av del 1 och del 2)

Serien utspelar sig i en framtid då vi koloniserat vårt solsystem, den politiska uppsättningen är United Nation Security (Jorden - Earth & Luna), Mars och The Belt där människor bebor asteroider, planeters månar och rymdstationer Beltarna har ingen specifik politisk eller militärisk sammanhållning dock finns OPA (outer planets alliance) som alla anser som teorrister.
Handlingen öppnas upp då Polismannen Joe Miller får ett uppdrag att hitta en försvunnen miljönärska på Cerees (rymdstation) som verkar vara inblandad med OPA även om hon är född på jorden.
Parallellt får vi även träffa James Holden med vänner då de undersöker ett SOS från ett rymdskepp då de är påväg till Ceres på sitt rymdskepp, de upptäcker och hamnar mitt i centrum i en konspiration som hotar hela systemets delikata balans politiskt och som kan starta ett krig. 

Jag ska säga att det var svårt att försöka formulera en handling som visar på vad serien handlar om utan att spoila för mycket, men jag hoppas sammanfattningen plus trailern ger en hum om vad den handlar om.

Ska säga att det är verkligen en science fiction serie som är bra gjord ( de första tre säsongerna är SyFy och de tre sista Amazon original produktion) och specialeffekter och scener känns naturliga och som man skulle kunna tro det skulle vara när vi blivit så avancerade då vi skulle kunna kolonisera rymden. 
Handlingen är intressant och skådespelarna är bra så i alla fall jag fastnar fort i serien och vill veta hur det ska sluta, kan ju hända jag är lite partiska i att fastna fort då jag har bakgrunden med mig genom att ha läst böckerna.

Jag rekommenderar att läsa böckerna för där får man ju en djupare innebörd om vad som händer dock är det lite små förändringar då de har skrivit om det till TV från böckerna, men det är inget som stör utan det passar in och blir bättre för förståelsen som händer i serien om man inte har läst böckerna innan.

Sen har jag efter att ha hört på lite poddar om serien att jag gillar att de inte har uppfunnit något sätt att göra en konstgjord tyngdkraft ( eller g-kraft) i rymden, utan de upplever 0 G då rymdskepp är stilla men utav accerlationen (framdrivningskraften) av skeppet ger G kraften, och på rymdstationer är det centrigufalkraften som ger G-kraften. Då de har O G-kraft har det magnetiska skor för att inte sväva iväg.

Som beskrivning av vad TV-serien handlar om kommer här handlingen om den första boken i seriern 
-Leviathan wakes.
Humanity has colonized the solar system—Mars, the Moon, the Asteroid Belt and beyond—but the stars are still out of our reach.

Jim Holden is XO of an ice miner making runs from the rings of Saturn to the mining stations of the Belt. When he and his crew stumble upon a derelict ship, the Scopuli, they find themselves in possession of a secret they never wanted. A secret that someone is willing to kill for—and kill on a scale unfathomable to Jim and his crew. War is brewing in the system unless he can find out who left the ship and why.

Detective Miller is looking for a girl. One girl in a system of billions, but her parents have money and money talks. When the trail leads him to the Scopuli and rebel sympathizer Holden, he realizes that this girl may be the key to everything.

Holden and Miller must thread the needle between the Earth government, the Outer Planet revolutionaries, and secretive corporations—and the odds are against them. But out in the Belt, the rules are different, and one small ship can change the fate of the universe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar