onsdag 13 juli 2022

Den sista migrationen av Charlotte McConaghy

 

Den hyllade internationella bästsäljaren! Franny Stone har tillbringat hela livet vid havet, driven av kärleken till fåglarna som svävar ovanför. Men när klimatförändringarna medför att alla vilda djur börjar dö ut i fruktansvärd hastighet börjar även hennes älskade fåglar att försvinna. 

På Grönland hittar hon den sista flocken silvertärnor, som migrerar längre än något annat djur, och hon bestämmer sig för att följa dem till deras slutmål på Antarktis. Hon lyckas komma ombord på Saghani, en av världens sista fiskebåtar, och tillsammans ger de sig ut på en farofylld färd över havet. 

Men Franny bär på ett mörkt förflutet. Ett förflutet kantat av förluster fram till den fruktansvärda incident som tvingade henne till denna sista migration. Medan Saghani följer silvertärnorna i skyn avslöjas Frannys hemligheter bit för bit och hon inser att det hon har försökt fly ifrån under hela sitt liv slutligen har hunnit ikapp henne. 

Den sista migrationen är en hjärtskärande vacker kärleksförklaring till djuren och naturen. Men det är också en spännande och tidlös historia om vad vi är beredda att göra för de vi älskar. En bok för alla som gillade Där kräftorna sjunger och Binas historia.  

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Denna bok hade jag varit intressead av innan, men valde att läsa den då jag valde den från  booktuberns Syd Bookvorrooms favoritböcker för 2021 vilka jag skulle läsa.

Sen blev det lite trögt att läsa den men det berodde inte på bokens handling eller att den var svårläst eller något sådant utan jag var i en liten lässvacka som gjrode att jag tog flera månader på mig att läsa ut den.

Däremot hjälpte det mig att få den läst att byta formatet från fysisk bok till ljudbok, för jag gillade faktiskt denna handling som även om den är dystopisk framtidsskildring ändå kan vara något som vi kan få uppleva då faktiskt många djuarter redan nu är utdöda eller hotas av utrotning.

Denna bok ingår i Kaosutmaningen  #21 som en klimat ficktions bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar