fredag 8 juli 2022

Vattnets sötma av Nathan Harris

 

En historisk bladvändare om kärlek och hat med starka kopplingar till vår egen tid

Efter att de vita sydstatsbönderna tvingats frige sina slavar söker de föräldralösa bröderna Prentiss och Landry sin tillflykt på George och Isabelle Walkers gård. I sorgen över att ha förlorat sin ende son i kriget tar paret Walker sig an dem på ett sätt som får resten av bönderna i Old Ox att rasa av ilska.

Liksom Den underjordiska järnvägen är Vattnets sötma ett både storslaget och spännande epos som berättar om kärlek och medmänsklighet under de mest skrämmande omständigheter. Samtidigt som bröderna försöker skapa sig ett nytt liv i kölvattnet av slaveriets trauman uppdagas en historia om förbjuden kärlek mellan två soldater som nyligen återvänt hem. När deras hemlighet upptäcks leder katastrofen till mer än bara ett mord, och till att Isabelle kliver fram som en ledare för alla de frigivna men hemlösa medborgarna i Old Ox.

Bokomslag och beskrivning av bokens innehåll hämtat från Adlibris.

Denna bok valde jag att läsa då jag valde Bowties & books favoriter från 2021 att läsa från och denna fanns med på den listan.

Sen blev jag glatt överraskade över att jag gillade denna bok så mycket som jag gjorde, för jag har haft lite problem med att just att läsa historiska romaner och om tiden för slaveriet och hur slavarna behandlades, men just denna behandlar ju inte slaveriet utan tiden efter lite mera, så det är ju mera med rasism och hur slavarna och slavägarna och övriga befolkningen försök till anpassning och det ger spänningar och man möter både de "goda" de "onda" individerna i denna berättelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar