lördag 9 juli 2022

TV-serier & filmer jag såg på under april - juni / 2022

 Jag bestämde att jag skulle försöka sammanställa vad jag sett på kvartalvis, sen är inte allt tillägnat egna recensions-inlägg men de som är länkar jag till, men i övrigt skriver jag några små kommentarer i detta inlägg.


APRIL

Elementary (avslutat säsong 1)

Har sett denna serie innan men ser om den. Och jag gillar tappningen av Sherlock Holmes och Doktor Watson i denna form, där de hjälper polisen i New York att lösa fall, och att Watson är en kvinna gillar jag verkligen med den och jargongen och samspelet mellan dem är en fröjd att uppleva.

Euforia 

Atypical

Lucifer 

Feel good

Dune

Riverdale

Killing Eve (avslutat serien)

Denna serie fick ett avslut och jag gillade faktiskt slutet, att det inte var ett så kallat lyckligligt men ändå blev det ett upplösande och spännande lösning på den. Trailer för första säsongen.

Doctor Who (up to date)

Har alltid gillat denna science fiction serie, men hade ett långt uppehåll sen jag såg på den sist, men nu har jag sett ikapp flera säsonger, och är nu som alla andra fullt upptagen med att vänta på nästa avsnitt/säsong.

Heartstopper 

MAJ

Fantastiska vidunder #3 - Dumbeldores hemligheter

Heartstopper (avlsutat säsong 1)

Läste denna grafiska roman för något år sen och gillade den med en gång, och det var så kul och underhållande att nu få se den som TV-serie. Mysig med sitt HBTQ+-tema och jag gillar Charlie och Nicks förhållande. Trailer.

Feel good

Lucifer (avslutat säsong 2)

Lucifer bor i LA hjälper polisen Chloe att lösa kriminalfall. Jag gillar denna serie, speciellt då det även blir lite mera sammanhängande annat än bara brottsfallslösande, då denna serie även handlade en hel del om Lucifers mamma.

Clark (avslutat serien)

Satir, komedi-serie om Clark Olofssons Sveriges ökände bankrånare som myntat Stockholmssyndromet. Gillade den även om det kändes kanske lite osmakligt ibland hur den skildrade en brottsling . glorifiernig?. Sen exta plus för att det var Bill Skarsgård som spelade Clark.

Pieces of her

Shetland  

Threesome (avslutad)

En svensk kort-serie om ett par som bor i London och har en trekant med en fransk kvinna, hur det påverkar förhållandet etc.

Riverdale

Sett på flera av Timothée Chalmets filmer i Maj och jag vet inte om jag orkar skriva under varje film vad jag tyckt om dem, så kanske ska lämna länk till trailers och någon kommentar. Även betyg för att bara visa vad jag tyckt om dem.

Call me by your name

Vad som sätte igång detta marathon var att jag hade sett Dune men även denna film en gång tidigare, men såg om den för det var något jag tänkt på att göra.

En sommar i Italien där en ung man (17 år?) attraheras av sin fars pratikant som är äldre än honom. 

Trailer

One & two

Spinners

en kortfilm som kan ses på Youtube

The Adderall diaries

Trailer, en film om hur en vuxen man hanterar sin bakgrund som missbrukare och sitt förhållande till sin far. Betyg 4 (av 5)

Miss Stevens

Trailer. Plus att Lily Rabe medverkar i den. Betyg 3 (av 5)

Hot summer nights

Trailer. Betyg 3 (av 5)

Lady Bird

Trailer Betyg 4 (av 5)

Beautiful boy

A raining day in New York

 Trailer Betyg 3 (av 5)

The King

Trailer Betyg 4 (av 5)

The French dispatch

Trailer Betyg 2 ( av 5)

Don´t look up

Trailer Betyg 3 (av 5)

JUNI

Pieces of her (avslutat säsong 1/serien?)

Har läst denna bok av Karin Slaughter tidigare och gillade boken men även denna TV-serie. 

Trailer. Betyg 4 (av 5)

Russian Doll (avslutat säsong 2)

Jag gillar konceptet med tidsresor och tidsloopar och Butterflyeffekten som kan ske, så denna serie har alltid fascinerat och jag har gillat båda säsongerna. Trailer säsong 1 och säsong 2 

Welcome to Eden

Shetland (avslutat säsong 6)

Deckare i karg natur är verkliga pluspoäng för denna TV-serie som baseras på karaktärer från Anne Cleves böcker. Gillar att återse kommissarie Perez och de andra-

Riverdale

Stranger things (avslutat säsong 4)

Gillar att se hur samspelet är mellan karaktärerna och handlingen i denna skräck TV-serie som utspelar sig på 80-talet.

3 %

Shadowhunters - The mortal insturments (avslutat hela serien)

Kärlek & anarki (avslutat säsong 2)

Romantisk komedi kallas den på Netflix men jag kan säga att jag gillar att det är så mörk/svart komedi som det är, men gillar även den kärlek och omtanke som faktiskt finns mellan kärleksparet med stor åldersskillnad. Sen är det ett plus tycker jag att det utspelar sig på ett bokförlag och att det även cirklar runt litteratrurvärlden för utom romans. Denna säsong skildrar även en sorgprocess och hanteingen av psykisk ohälsa. Trailer säsong 1

Feel Good (avslutat säsong 2)

Trailer. Gillar att se hur huvudkaraktären (är en biografi och hon spelar sig själv) kämpar med sitt försök att hålla sig från narkotika efter att ha varit missbrukare, sen inleder hon ett lesbiskt förhållande med en kvinna som tidigare bara haft straighta förhållande. 

Naomis & Elys no-kiss-list

Trailer. Betyg 3 ( av 5)

Trust

Trailer. Handlar om ett gift par, där någon av parterna är otrogen, vem har rätt och vem har fel? Betyg 4 (av 5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar