torsdag 1 februari 2024

Hett i hyllan vecka 5 / 2024

 

 Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det här är en bok jag är intresserad av att läsa, då jag har läst två av författarens böcker och gillat dem, men när deckare/thriller är en genre jag inte läser så mycket mera av så har jag ännu inte läst den. Sen att jag ärger den beror mest på att jag glömde att avbeställa den från Bonniers Bokklubb som jag är med i.


I Våringe är det lätt att dö, men jävligt svårt att leva.

Redan någon timme efter larmsamtalet hämtas 14-åriga Dogge till förhör. Jämnåriga Billy är skjuten på lekplatsen där de brukade hänga som små, och Dogge höll i vapnet.

Den engagerade lokalpolisen, de ensamstående mammorna, ägaren av livsmedelsbutiken på torget – ingen är skonad i ett samhälle där gängvåldet tar över och barn dödar barn. Och vem tar ansvar för att det aldrig händer igen?

4 kommentarer:

  1. Den har jag också oläst i hyllan.

    SvaraRadera
  2. Giolito har jag aldrig läst, så jag vet ingenting om den här boken mer än att en bok om en masskjutning fick bra omdömen.

    SvaraRadera
  3. Jag har inte läst henne, bara sett den boken som filmatiserades, Störst av allt? Men jag har hört att hon är kul att lyssna till!

    SvaraRadera