torsdag 10 oktober 2019

Hett i hyllan vecka 41 / 2019


Monika skriver så här om Hett i hyllan;
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Min bok för denna vecka, var en bok jag blev tipsad om genom alla booktubers jag ser på, antar även att ämnet intresserade mig lite så jag köpte den. Vet att denna bok nu finns i svensk översättning, så om jag tycker den är svår på engelska så kan jag låna den svenska överästtningen från biblioteket i stället.
Sen kan man fundera över varför jag köper en massa böcker när jag inte läser dem, för jag är ju inte den som väljer att handla egna böcker utan lånar hellre från biblioteket. Fast denna kan kanske ingå
Sapiens (häftad)Nonfiction November, en månadslång readathon jag tänkte deltaga i nästa månad.

THE MILLION COPY BESTSELLER Fire gave us power. Farming made us hungry for more. Money gave us purpose. Science made us deadly. This is the thrilling account of our extraordinary history - from insignificant apes to rulers of the world. Earth is 4.5 billion years old. In just a fraction of that time, one species among countless others has conquered it: us. In this bold and provocative book, Yuval Noah Harari explores who we are, how we got here and where we're going. `I would recommend Sapiens to anyone who's interested in the history and future of our species' Bill Gates **ONE OF THE GUARDIAN'S 100 BEST BOOKS OF THE 21st CENTURY**

6 kommentarer:

 1. Den känner jag inte till men den låter intressant.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst den, men min man har. Jag tror att det är en intressant bok. Själv läser jag så lite facklitteratur.

  SvaraRadera
 3. Den låter riktigt intressant, men att läsa den på engelska skulle jag aldrig fixa. Men det är ju som du skriver, den går att låna om det blir för tungt :)

  SvaraRadera
 4. Den här känner jag mig nog faktiskt inte speciellt sugen på. Låter alldeles för likt det som jag tragglade i skolan :)

  SvaraRadera
 5. Jag började läsa den en gång och den var väldigt intressant men så kom jag av mig och livet rullade på. Jag läser gärna alla hans böcker!

  SvaraRadera
 6. Den har jag hört mycket bra om!

  SvaraRadera