måndag 14 oktober 2019

Jag försvinner i mörkret av Michelle MacNamara

Jag försvinner i mörkret (inbunden)


Tolv mord, femtio våldtäkter - från mitten av 1970-talet och tio år framåt levde Kalifornien i skräck för Golden State Killer. Han lyckades undkomma rättvisan. Många år senare gjorde Michelle McNamara det till sin livsuppgift att hitta honom. Hennes bok är en stark, mardrömslik skildring direkt från verkligheten - och samtidigt ett självporträtt av en kvinna besatt av sitt sökande efter sanningen.
Förord av Gillian Flynn.
Bokomslag och beskrvining hämtad från Bokus.

En bok jag hörde myckets talas om redan när den ännu inte fanns översatt utan bara i nyutkommen i original, och ända sen dess har jag velat läsa den.
Hade den som ljudbok men kände att jag ville läsa den i fysiskform då jag antog att det kunde finnas bilder i den, som man ju inte kan se om man läser med öronen. Så det dröjde lite innan jag kunde få tag på en bok från biblioteket.
Men sen när jag läste den fick jag ta till mig en stark berättelse om en hemsk våldtäktsman och mördare, hans offer och inte minst författarens egna sökandet efter sanningen som har blivit en intressant bok och berättelse. Den är verkligen läsvärd om man är intresserad av mänsklighetens omänsklighet,
Kan säga sen att det var ett bra val att läsa den i fysisk form för den innehåller bilder och kartor och andra schematiska bilder,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar