fredag 24 april 2020

Triffiderna av John Wyndham


Triffiderna (e-bok)Morgonen efter att himlen exploderat vaknar Bill Masen upp i en mardröm. Större delen av Londons befolkning har blivit blinda och i trädgårdar och parker lurar de märkliga köttätande växterna som nyligen dök upp som från ingenstans.

Bill, och de få människor som ännu har synen i behåll, ställs inför en rad svåra beslut kring hur mänskligheten ska kunna leva vidare. Vissa sätter sin tillit till att amerikanerna ska komma till undsättning, en del litar på att Gud ska ställa allt till rätta, andra lyssnar bara till vapnens makt.
Bill Masen är en av få som inser att Triffiderna är på väg att ta över och hans resa från Londons förorter ut på den engelska landsbygden är en av science fiction-litteraturens mest lästa och betydande böcker.

Vi är jätteglada att kunna presentera Triffiderna för en ny generation läsare som kommer svepas med i en av de första efter katastrofen-berättelserna som inspirerat många, bland annat tv-succéerna Doctor Who och Walking Dead.
Bokomslagen och beskrivning hämtad från Bokus.

Hade hört mycket gott om denna klassiker. Och kan bara hålla med om de goda orden. Var en fängslande läsning både om blindheten de flesta av människorna drabbades av och hotet med dödliga alien-växter. Sen är alltid sådana här berättelser en studie över hur grymma en del (de flesta) människor är mot andra människor för att ha en chans att överleva i stället för att samarbeta.

Jag har några svaga minnen från att ha sett en filmatisering (tror inte jag såg hela) av denna när jag har suttit och gett min äldste son flaska någon sen kväll, då tvn mest var på som sällskap, för jag minns Triffiderna (de dödliga växterna).

1 kommentar: