söndag 26 april 2020

Min bokresa #87 - Stay at home book tag

Jaha, då fortsätter jag att svara på en tag i bokresan, och ännu en gång baseras den på situation vi lever under

Laying in Bed - book you could/have read in a day
För några veckor sen läste jag serieromanerna Heartstopper vol 1 och 2 under en dag, och några dagar senare vol 3. De albumen är så lättlästa med en vacker handling även om det är allvar om en manlig romans att komma ut och de besvär det kan innebära.
De går även att läsa online här.
Snacking - guilty pleasure book
Funderade lite vad jag skulle svara här, men kom sen på att denna genre/sort av böcker jag läser inte är skriven för mig, som är en 50+ ung kvinna, då jag nu gillar att läsa dem är de väl för min del guilty pleasure. Ung vuxna (YA) contempoary (samtidsromaner) med romance inslag som har en hel del high school drama i sig som tex Till alla killar jag gillat - triologin av Jenny Han och Moxie av Jennifer Mathieu. Plus även Heartstopper kan räknas in i denna genre som jag skriver i frågan ovan.
Netflix - series you want to start
Här finns många både böcker och TV-serier jag skulle kunna nämna.
The Expanse - serien av James S A Corey, vill läsa innan jag ser TV-serien som jag också är intresserad av att se.
Deep Clean - been on your TBR for ages
Jag brukar ju på torsdagar vara med i Bokslut enligt Monikas Hett i hyllan inlägg, och där har jag samlat många av de böcker jag har haft i bokhyllan länge. Men en specifik bok jag skulle vilja läsa är Buddenbrocks av Thomas Mann (som både är en klassiker plus nobelpristagare)
Animal Crossing - book u recently bought because of hype
Just om Animal Crossing, det hör jag om från nästan alla booktuber som jag följer. Även om jag inte är den som spelar sådana spel.
En bok jag har köpt pga dess hype det senaste, vet jag inte om jag har någon som jag skulle kunna nämna. Men en bok jag har köpt i år, även om denna del i serien är flera år gammal, som jag hade hört mycket om är The Diviners av Libba Bray
Productivity - book you learnt or had an impact on you
Jag läser ju mycket om de hemskheter nazisterna gjorde under andra världskriget och denna bok är en sådan, där jag både lär mig saker om den tiden plus förfasas över hur hemsk denna tid måste ha varit. Kvinnorna i Ravensbruck. Vittena berättar av Rolf Tardell.
Facetime - A book you were gifted
En lite ovanligt sätt att få böcker måste jag få berätta om och därför blir det här två böcker jag nämner.
Jag är med i Barnens bokklubb, oftast brukar jag säga av de böckerna som jag kan köpa genom dem, men denna dök upp i brevlådan ändå, och räkningen var makulerad, så jag fick boken av dem.
Inte som du av Johanna Shreiber & Ida Ömalm Ronvall (sen verkar det ju vara en intressant handling).
Sen när jag besökte biblioteket på min 50-årsdag, då hade de ett bord och skänkte bort inslagna böcker som julklappar. Boken som var i min present var Nattens regn och dagens möda av Elizabeth Hjorth.
Self Care - what is one thing you have done recently to look after yourself
Jag lever mitt liv ungefär som jag brukar göra, är sjukskriven från flera år tillbaka så jag tillbringar min tid mest hemma sen tidigare. Jag besöker biblioteket ibland och åker och styrketränar på Friskis & Svettis en gång per vecka.
BONUS - name a book coming out soon
Har dålig koll, som jag sagt förut om vilka böcker som kommer ut, men ska kolla om jag hittar någon intressant att tipsa om.
Hittade att Tahereh Mafis fortsättning i serien om Juliette kommer ut i augusti på svenska och den heter
Trotsa mig.
Eller Lina Bengstdotters nya Beatrice som kommer ut i juli.

Alla som vill får gärna svara på denna tag, för det skulle vara kul att se era svar.

Skulle vara intressant att höra era tankar om detta ämne lämna gärna en länk eller kommentar i kommentarerna.

1 kommentar:

  1. Här kommer mina svar: https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2020/04/min-bokresa-87-stay-at-home-book-tag.html

    SvaraRadera