måndag 13 april 2020

Amulett del 7 & 8 - Eldfågeln & Supernova av Kazu Kibushi

Amulett. Eldfågeln (inbunden)Amulett. Supernova (inbunden)
Ett dolt förflutet ...

och en farlig hemlighet
I den sjunde boken i fantastiskt populära Amulett-serien åker Emily, Trellis och Vigo till ön Algos. Där kan man gå in i förlorade minnen. De hoppas där få reda på vad som hände i Trellis mystiska barndom. Denna kunskap kan bli ett viktigt vapen i kampen mot Älvkungen.
Men istället upptäcker de en farlig hemlighet som förändrar allt. Rösten från Emilys amulett blir allt starkare. Ska den ta över henne helt och hållet?
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Emily har tappat kontrollen över sin amulett. Hon är instängd i tomrummet och försöker fly från Rösten som vill påverka henne. Under tiden åker Emilys bror Navin till Fyr ett. Det är en rymdstation där motstånds-rörelsen gör sig beredd att strida mot den armé av skuggor som närmar sig. Om inte skuggorna stoppas kan de förstöra hela planeten Alledia. Nu måste Emily och Navin vara smartare och starkare än någonsin.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.
Med Hegas nivåer kan läsaren hitta rätt utmaning. Denna bok ligger på Hegasnivå 4.
Hegas böcker - lätta att läsa. Svåra att motstå.

Under Middle grade march läste jag dessa delar ur serien Amulett som jag har läst under flera år.
Och de är lika bra som övriga delar i denna serie.

Böckerna utges även av Hegas som har lite mer lättlästa böcker för barn som har lite problem med sin läsning, så dessa böcker passar för flera barn för de innehåller bilder och en berättelse som är fängslande att läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar