lördag 11 april 2020

Grimmen (PAX #2) av Åsa Larsson & Ingela Korsell & Henrik Jonsson


Pax. Grimmen (inbunden)Hyllade spänningsförfattaren Åsa Larsson har tillsammans med författaren och forskaren Ingela Korsell och tecknaren Henrik Jonsson skapat ett unikt urban fantasy-epos för mellanåldern. Serien "PAX" är ett actionfyllt drama om magi, som utspelar sig mitt i dagens Mariefred.

Det finns ett hemligt, magiskt bibliotek under kyrkan mitt i Mariefred. Två väktare har vigt sina liv åt att skydda böckerna och den kunskap som vilar däri, men på ålderns höst behöver de hjälp och bröderna Alrik och Viggo är de utvalda.

Del två i serien tar vid precis där Nidstången, den första boken i serien, slutade. Alrik och Viggo får fullt upp när en best attackerar djur och människor i staden. Är det en hamnskiftare eller en varulv som går lös? Hur ska sådana bekämpas? Och kan man lita på häxmästaren som plötsligt dyker upp i Mariefred för att söka råd i biblioteket?

Lika beroendeframkallande som Harry Potter, lika blodisande som Hungerspelen. "PAX" har alla ingredienser av en modern nordisk klassiker.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus

Läste första delen ur PAX för flera år sen, sen hade jag tänkt läsa fortsättningen men det dröjde tills nu, då den passade bra att läsa under Middle grade march.
Nu hoppas jag definitivt att det inte dröjer flera år tills jag kommer läsa nästa del ur serien, speciellt inte då denna slutade med en rejäl cliffhanger.
Sen kan jag känna att denna serie verkligen riktar sig till de yngre åldrarna än vad de andra böckerna som den jämförs med i beskrivningen ovanför. Men den är nog spännande och intressant för de åldrarna och jag som vuxen kan tycka det är lite intressant att läsa om de nordiska magiska varelserna som finns i vår mytologi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar