torsdag 30 april 2020

Vända världen rätt av Jennifer Niven


Vända världen rätt (pocket)Alla tror att de känner Libby, hon som en gång utnämndes till Amerikas fetaste tonåring. Men har någon sett förbi hennes kropp till personen inuti? När hon nu börjar skolan igen efter år av hemundervisning, ska hon visa alla vem hon är - någon som gör precis vad hon vill.

Alla tror att de känner Jack också. Kaxiga Jack, som ändå alltid håller sig väl med alla. Det ingen vet är att Jack är ansiktsblind, han känner inte ens igen sina egna bröder. Och han intalar sig att ingen behöver veta hans hemlighet - bara han håller alla på avstånd. Sedan träffar han Libby.

Jennifer Nivens nya roman är en rolig, romantisk och viktig berättelse om att bli sedda som dem vi verkligen är.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

En bok som Evelina ville att vi skulle läsa tillsammans, men jag hade hört talas om den innan, och tyckte den lät intressant.

Både att läsa om fetma och den problematiken som Libby har är inte vanligt i böcker, och här tycker jag det skildras rätt bra- Även hur Libby tar kontroll över både sin kropp och hur hon ska bemöta andras sätt att bemöta henne.

Jack däremot har ett annat próblem, att han är ansiktsblind och inte känner igen folk, även dem han känner väl och det besvär och problem på grund av det han hamnar i.

Det är en stark och fin berättelse som Niven har skrivit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar