söndag 27 januari 2019

Min bokresa #23 - Nobelpristagare i Litteratur

Jag har många år tillbaka haft ett pågående projekt att någon gång ha läst i alla fall ett verka av varje Nobelpristagare i litteratur. Jag tänkte som en bra ingång var att läsa dem i någon form av kronologisk ordning, och började baklänges med de som hade nyligen fått priset och började läsa. Sen har det väl på senare år gått lite trögare än det gjorde i början (tror jag startade 2006). Och jag hade svårt att hitta böcker skrivna av dem ibland och ibland var det som gjorde att jag läste en del av dem i oordning. En del har jag läst flera böcker av. En del har jag gillat mer än andra.
Listan här nedan har jag hämtat från Svenska Akademin, den har kvar sina länkar till presentation av varje författare. Jag har även markerat vilka av dem jag har läst böcker av. De jag avslutat kommentaren med ett + är författare jag har gillat och vill läsa fler böcker av.

Vad tycker och tänker ni om detta ämnet, skriv gärna en kommentar eller länka i kommentarerna om ni skriver ett inlägg på er blogg eller någon annanstans.
Tidigare bokreseor
#1 - introduktion
#2 - deckare/thrillers
#3 - Wahlströms barn- och ungdomsböcker
#4 - ljudböcker
#5 - science fiction
#6 - Årets bok 2018
#7- bibliotek
#8 - klassiker
#9-bokgenrer
# 10 -ålderskategorier
#11 - viktorianska klassiker
#12 - non fiction-sakprosa
#13 - faktaböcker
# 14 - andra världskriget
#15-  biografier/memoarer 
# 16 - sanna brottmål
#17 - gemenskap läsare emellan
#18 - böcker med jultema
#19 -läsplaner som nyårslöften
#20 - läsa på annat språk än svenska
#21-booktube
#22 - Harry Potter

2 kommentarer:

  1. Har lyckats läsa några i alla fall: https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2019/01/min-bokresa-23-nobelpristagare-i.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att du har läst någon. Vi kanske få läst några till nu på vår "resa" ;)

      Radera