onsdag 28 oktober 2020

De sju morden av Evelyn Hardcastle

På det ensligt belägna lantgodset Blackheath har tiden hakat upp sig. Gång på gång upprepas här en och samma dag dagen då släkten Hardcastle med vänner samlas till maskeradbal och då någon mördar dottern Evelyn, nyss hemkommen efter nitton år i Frankrike.

Kväll efter kväll går hon samma öde till mötes och varje gång kommer Aiden Bishop för sent för att rädda henne. Det enda sättet att bryta cirkeln är att besvara den gäckande frågan: Vem mördade Evelyn Hardcastle?

Problemet är att varje gång dagen börjar om på nytt vaknar Aiden upp i en ny kropp, som någon av dem som var på plats under mordkvällen. Han har bara ytterst vaga begrepp om vem han själv är men en sak blir snart mycket tydlig: någon är fast besluten att hålla honom kvar på Blackheath för evigt.

Bokomslag och beskrivning hämtad från Modernista. Får även tacka förlaget som en överraskning sände denna till mig.


Denna bok har jag tänkt läsa länge, äger den engelska upplagan sen ett par år tillbaka, men inte fått läst förrän nu då den blivit översatt och Evelina undrade om vi skulle läsa den tillsammans.

Och nu när jag läst den ångrar jag verkligen att jag inte läst den tidigare för vilken intressant bok, sen är det en svår bok för det första är det svårt att hålla alla karaktärer och alla handlingar i huvudet för att kunna hänga med i vad som händer. Men det bryr jag mig inte om för jag gillar vad jag läser och hur berättelsen hänger ihop i slutet plus att det ger en en del vibbar av att läsa en Agatha Christie utifrån tidsepoken och godset det utspelar sig på. Sen är jag lite besviken på slutet för även om vi får en upplösning på mordet/morden så finns det saker jag funderar över då boken är slut.


Sen vad för genre är det, om jag ska sätta någon så håller jag nog med om dem jag har hört kalla den en science fiction, fast egentligen skulle jag kanske kalla den en roman med inslag av mysterie och thriller, eller.....?

1 kommentar: