torsdag 3 november 2022

Hett i hyllan vecka 44 / 2022

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna bok hade jag hört mycket om genom Booktube så jag köpte den i oktober förra året, men sen hamnade jag i en lässvacka och den har ännu inte blivit läst även om jag ser framemot att läsa den, så jag hoppas det blir dags snart...

Five New Yorkers must band together to defend their city in the first book of a stunning new series by multi Hugo award-winning and New York Times bestselling author N. K. Jemisin. Every city has a soul. Some are as ancient as myths, and others are as new and destructive as children. New York City? She's got five. But every city also has a dark side. A roiling, ancient evil stirs beneath the earth, threatening to destroy the city and her five protectors unless they can come together and stop it once and for all. 


3 kommentarer:

  1. Kände inte till den här, men har läst en annan bok av henne som jag tyckte var.... märklig bara. Inte min stil.

    SvaraRadera
  2. Känner varken till boken eller författaren, men när jag tittar efter ser jag att hon har skrivit en hel del och fått priser. Det är väl bara så att böckernas värld är så stor och jag brukar inte läsa science fiction och fantasy.

    SvaraRadera
  3. Låter som en bok som jag hade kunnat se som film 🙂

    SvaraRadera