tisdag 1 november 2022

Tisdagstrion - Bäst just nu

 Temat till tisdagstrion denna gång är Bäst just nu, och då kan man ju undra vad för en trio det skulle kunna bli. Jag tänker med en gång att jag faktiskt håller på att läsa två böcker just nu som jag tycker är rätt bra som utifrån de är klassiker vill tipsa om dem, för att jag ska gilla klassiker behöver de vara något speciellt med dem.

 1. The woman in white av Wilkie Collins. (bokens handling kolla in länken). Jag lyssnar på den som ljudbok, ska säga att den är lite svår, för vissa delar då kan jag inte hålla koncentrationen alls på vad som händer, men sen andra stunder kan jag inte sluta lyssna då jag blir så fast i handlingen. Vad som intresserar mig är att det är olika berättare och därmed olika uppläsare i ljudboken. Sen är jag även intresserad av mysteriet som det är som en psykologisk thriller även då det är en klassiker. 

 2. Jill av Amy Dillwyn. (Länken leder till en längre handlingsbeskrivning av boken) Detta är också en klassiker som inte är som den vanligaste thrillern, denna handlar om en ung flicka som rymmer hemifrån då hon inte gillar sitt "Askunge"-liv hon lever och blir sällskapsdam och betjänt till en annan ung dam medans de reser runt i Europa och upplever äventyr. (Ska även sägas vara en lesbiskberättelse, men har ännu inte fått den uppfattningen då jag nu har läst halva boken).

 3. The cartographers av Peng Shepard, den sista boken i trion, få bli den bok jag läste för bara någon vecka sen, som var en lite mera ovanligare bok och en av de bättre av de böcker som jag och Evelina har läst tillsammans nu under hösten. Denna ljudbok har också flera uppläsare då den har flera berättare historien igenom. Här går länken till min recension.

5 kommentarer:

 1. Har inte läst någon i din trio. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 2. The Woman in white tror jag mig ha i hyllan. de båda andra namnen känner jag inte till

  SvaraRadera
 3. Wilkie Collins har jag läst Månstenen (så hette den väl 🤔) av, för typ evigheter sedan. Jag minns det som att jag gillade.

  SvaraRadera
 4. Amy Dillwyn verkar vara en mycket intressant kvinna. Jill blir jag nyfiken på och Kvinnan i vitt också. Har läst Månstenen en gång i tiden.

  SvaraRadera
 5. Jill hade jag aldrig hört talas om - spännande! The Woman in White står i min hylla här hemma, men jag har inte läst den ännu.

  SvaraRadera