söndag 27 november 2022

Olyckornas tid av Moira Fowley - Doyle

 

Varje oktober, lagom till Halloween, drabbas Caras familj av mystiska olyckor. Skrubbsår, brutna ben - till och med plötsliga dödsfall. Det finns så många frågetecken och hemligheter kring denna familj förföljd av tragedier.  

Den här hösten upptäcker Cara något som får henne att börja ställa frågor och hemligheterna nystas upp. Det börjar med Elsie som gåtfullt dyker upp på alla hennes gamla bilder i mobilen...

Olyckornas tid är en både drömlik, dramatisk och spöklik berättelse som varvar nutid med barndomsbilder. Fantasi eller verklighet? Det är ovisst in i det sista när vi närmar oss den obehagliga lösningen.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Legimus.

Denna bok har jag hört talas om ett tag, och sen ville jag ha en bok som utspelade sig ungefär nu i höst plus att den låter lite gåtfull och mystisk precis som en bok man skulle vilja läsa på hösten då årstiden i sig ger mig den känslan.

Sen var jag inte beredd på att få en sådan stor drömlik och svår att säga vad som egentligen hände men ändå en bok som berättade en spännande historia som gav mig precis det som jag ville nu när det är höstlikt och gåtfullt och mystiskt ute och ger den känslan.

Sen än innehåller den även lite kärlekshistorier som inte är det vanliga i en bok för tonåringar och mörka familjehemligheter som gör den rätt mörk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar