torsdag 24 november 2022

Hett i hyllan vecka 47 / 2022

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I november förra året dök denna upp i brevlådan som ett överrasknings-recensionsexamplar, då jag ännu inte har läst den första i serien, så har jag ju inte läst denna än, men kanske någon gång då jag kommer att få tid kommer jag att läsa bägge delarna.


Efter att ha flytt från Coroa och samtidigt lämnat minnet av sin älskade Silas bakom sig försöker Hollis Brite anpassa sig till sitt nya liv i Isolte. Familjen Eastoffes omsorger är som balsam för hennes oroliga själ, men Etan - en ilsken kusin till Silas med en stark aversion mot coroaner - stör friden.
När spänningarna på hemmaplan uppviglas är missnöjet snart på väg att nå sin kulmen. Familjen Eastoffe kan uppbåda tillräckligt inflytande för att avsätta den tyranniske kungen. Men bara med Hollis hjälp.
Kommer Hollis - en kvinna som förlorat allt - att kunna välja sitt nya hemlands öde före sitt hjärtas hemliga begär?

3 kommentarer:

  1. Författaren känner jag igen, men jag har inte läst något av henne.

    SvaraRadera
  2. Okänd författare och bok för mig.

    SvaraRadera
  3. Den kände jag inte alls till. Var en ganska sparsmakad beskrivning tycker jag.

    SvaraRadera