torsdag 27 juli 2023

Hett i hyllan vecka 30 / 2023

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag fortsätter med en bok ifrån min olästa lista av böcker som jag sparat i min Storytel-bokhylla sen starten av när jag började använda tjänsten, denna är sen någon gång runt 2014, och är av en författare jag läst någon bok av men vill/ville läsa mer av.

Nathalie Svensson, överläkare och landets främsta expert på psykopater, trivs äntligen med livet. Som nyseparerad från trista Håkan har hon skaffat sig en etta i Stockholm, där hon tillbringar tiden då hon inte har barnen hemma i Uppsala.

En natt på väg hem från Café Opera får hon ett sms från Rickard Ekengård, den berömde skådespelaren som hon följde med hem några helger tidigare. Han vill träffa henne vid Karlaplan, och efter stunds tvekan tackar hon ja. Men det blir inget möte, för när Nathalie kommer fram ser hon Rickard Ekengård bli skjuten och slängd i fontänen. Överfallet är otäckt likt, närmast identiskt, med mordet på hennes stora kärlek tio år tidigare ett fall som aldrig fick sin förklaring.

Är Nathalie utsatt för ett ödets grymma nyck, eller finns det en koppling mellan morden? Och har de obehagliga sms hon börjat få från dolt nummer något med det att göra? Snart är Nathalie indragen i en ondskefull historia som blir mörkare ju närmare sanningen hon kommer.

2 kommentarer:

  1. Undrar om det är en psykopat inblandad i den här intrigen?

    SvaraRadera
  2. Denna har jag också stående oläst. Den lockar inte jättemycket, eftersom jag inte har varit så glad i serien om Axberg och Jensen.

    SvaraRadera