tisdag 4 juli 2023

Tisdagstrion - Svenska deckarfavoriter

 Tisdagstrion - var väl inte så svårt tema, svenska deckarfavoriter, att komma på svar på idag, men det lutar mera mot att jag har svårt vad jag ska ta med då det finns så mycket att välja på.

Jag tänker inte välja specifika böcker utan jag går mot deckarförfattare istället. Sen är det ju inte så att jag läser så mcyket deckare just nu, och orsaken till det är väl att jag har läst så mycket då jag var yngre, då jag började i tonåren att plöja igenom min mammas samling av Christie, Maria Lang och Stieg Trenter mfl.

Nu efter att sammnatällt trion får jag känslan att jag nog behöver se till att läsa mera deckare och specifikt svenska kvinnliga sådana, då jag har många favoriter av dem som jag vill läsa, men som sagt har andra genrer som är mera mina favoriter just nu....

  1. Katarina Wennstams, böcker gillar jag för att hon tar upp mycket brott som riktads mot kvinnor, mest sexuella brott, och jag tycker det är hemskt att höra om men pga det gillar jag att läsa om det, sen var det en stund sen jag läste något av henne. Men denna har jag recenserat på bloggen.
  2. Camilla Grebe, en namne till mig som jag har rätt stor behållning av hennes berättelser, denna är en av de bättre som jag läste av henne, plus att jag gillar omslaget och här finns recensionen.

  3. Sist tar vi Ninni Schulman, och jag väljer denna bok att länka till min recension för jag har ännu minnen om handlingen även om det är flera år sen ja gläste den.

3 kommentarer:

  1. Har inte läst någon av böckerna, men jag har någon eller några böcker av alla tre i min bokhylla.

    SvaraRadera
  2. En deckare av Camilla Grebe har jag faktiskt läst och den tyckte jag var bra. Men det var inte denna. De andra författarna har jag inte läst.

    SvaraRadera
  3. Katarina Wennstam har jag läst några böcker av och jag har tänkt läsa även den här serien. Ninni Schulmans serie har jag läst, hela 🙂

    SvaraRadera