fredag 7 juli 2023

Helgfrågan vecka 27 / 2023 - Sommar TBR?

 

Mia undrar i denna helgfråga om vi har gjort någon läsplanering, TBR =to be read) i sommar, jag har planer och funderingar på böcker jag vill läsa, men jag har väl inte riktigt bestämt vilka det kommer att bli så jag tänkte jag kan ju sammanställa några böcker här och så får vi väl se om jag i slutet av sommaren har läst dem? Har ju tid att sitta och läsa för vi har inte några stora planer för semestern...först ut en TBR för de närmaste dagarna för readathonen Summerween, de jag mest har planer på att läsa är Hell bent - Leigh Bardugo, Rolling in the deep - Mira Grant (en som inte står i inlägget) och The troop - Nick Cutter (en annan som inte står med i inlägget).

Annars är det väl dessa som har störts chans att bli lästa och det är de böckerna jag räknar med att läsa tillsammans med Evelina; Bortglömd flicka - Karin Slaughter, Min mormor från Armenien, This is my America - Kim Johnson, Holy sister - Mark Lawrence, Väluppfostrade kvinnor skriver sällan historia, Himlabrand - Moa Backe Åstot och Ett förlovat land - Obama.

Sen finns det ju fler böcker jag tänkt på att läsa i sommar, men det är så många så jag vet inte ens vilka böcker det kan vara, men två som jag tror mig hinna läsa är The language of flowers  -Vanessa Diffenbaugh och Babel - R F Kuang. Sen vill jag även läsa de böcker som jag ännu inte har läst som jag nämner i Mid year freak out book tag som jag svarade på i onsdags (några har jag redan skrivit här i detta inlägg), sen finns det en del ljudböcker jag har planer på och bland dem finns många av de favoritböcker från 2022 som booktuber jag ser på har angett, och några av dem är: Tender is the flesh, The lost houswife, Cleoptra and Frankenstein, What moves the dead, Legends & latte, How high we go in the dark, Our wifes under the sea och She drives me crazy.

Hmm, vilken stor TBR det blev då jag skrev ner det så här, men jag räknar inte med att hinna läsa alla men det är några läsplaner för min del inför den närmsta tiden och andra halvan av 2023. Och här kan ni läsa om mina läsplaner inför 2023, som också var svaret på en Helgfråga. Plus att här finns ett inlägg från i juni i år, efter jag har rensat ut böcker och visar en film på hela min ägda TBR på ca 175 böcker. Sen brukar jag ju låna böcker från biblioteket plus lyssna på ljudböcker, så jag komme nog inte någon gång bli utan böcker som jag vill läsa.

4 kommentarer:

  1. Ser ut som intressanta böcker. Hade inte hört talas om dem tidigare.

    SvaraRadera
  2. Jag fick ge upp The Troop, den var för vidrig för mig.

    SvaraRadera
  3. Jag är inte jättebekant med dina böcker, men det får inte bli för läskigt.

    SvaraRadera
  4. Det var okända böcker för mig.

    SvaraRadera