torsdag 4 april 2024

Hett i hyllan vecka 14 / 2024

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Även denna vecka är det en ljudbok som jag ännu inte har lyssnat på även om jag haft den flera år i min bokhylla på Storytel:

Varje familj bär på en hemlighet. Något vi gömmer undan, inte får tala om. Just därför får det så stor makt över våra liv, långt efter att vi minns vad som egentligen hände. En kvinna reser tillbaka till sin barndomsö. Skammen möter hennes redan vid ångbåtsbryggan. Följer henne hack i häl. Mumlande, viskande: Nog minns folk här hur det var. Allt det där med din mamma. Längs barndomens stigar når hon tillbaka till sin mammas liv och vingklippta längtan men också till insikten om hur hon själv har präglats av det som hände, och av sitt behov att aldrig, aldrig någonsin, bli lik sin mamma. Karin Thunberg är sedan många år reporter och kolumnist på Svenska Dagbladet. Hennes personliga och vardagsnära texter har gjort henne till en av tidningens mest uppskattade journalister.3 kommentarer:

  1. Jag har inte läst den här boken men jag tror att den kan vara bra. Tidigare har jag läst En dag ska jag ta mig någon annanstans av Karin Thunberg och den tyckte jag om. Faktum är att jag sätter in En dag ska jag berätta om mamma i min läslista nu.

    SvaraRadera
  2. Jag känner inte alls till henne men är en DN-läsare sedan barnsben.

    SvaraRadera
  3. Denna kände jag inte till innan.

    SvaraRadera