torsdag 25 april 2024

Hett i hyllan vecka 17 / 2024

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och jag fortsätter att lyfta upp de där ljudböckerna jag har tänkt att läsa/lyssna på i flera års tid från min stora bokhylla på Storytel: (och jag funderar ännu varför jag inte läst/lyssnat på den här)

Augustpriset 2010! Årets svenska barn och ungdomsbok 'Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg.' Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne. På en fest hon inte är inbjuden till träffar hon tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaniker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen. HÄR LIGGER JAG OCH BLÖDER är en bladvändare med gapskrattshumor och allvar, av författaren till romanen HÅL I HUVUDET (2006).

3 kommentarer:

  1. Den känner jag igen, men har inte läst.

    SvaraRadera
  2. Antagligen en bra ungdomsbok, men jag har inte läst den.

    SvaraRadera
  3. Jag läste den för många år sedan och gillade den då i alla fall :)

    SvaraRadera