söndag 19 maj 2024

Älvdansen (Vargön-serien #2) av Kamilla Oresvärd

 
Vem kidnappade Elsa?


Frank blir vittne till hur hans elvaåriga styvdotter Elsa blir bortförd av okända kidnappare. Åren går och kidnappningen av Elsa förblir ett olöst fall. Nästan två decennier senare är Frank, som själv blivit misstänkliggjord, psykiskt utsliten och betraktas som en kuf i Vargön.

När en ung kvinna anmäls försvunnen blir Frank åter föremål för polisens misstankar. I ett sista desperat försök att ta reda på vad som hänt Elsa och för att rentvå sig kontaktar han Mona Schiller, som börjar gräva i det gamla fallet. I sin utredning upptäcker hon snart att starka krafter sjuder under ytan i det lilla samhället. Sökandet efter sanningen leder henne längs en väg kantad av rädsla, misstro och religiös fanatism.

Ävdansen är den andra fristående delen i Vargönserien där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter. Första delen, Brudslöjan, utkom våren 2019.
Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Jag läste första delen av denna serie för något/några år sen, men då Evelina gav mig prompten att läsa något som hade närhetsanknytning till där jag bor, så kom jag tänka på denna serie och läsa fortsättningen av den.
Och det är kul att läsa något som har sådan hemkänsla som den har då jag är mycket väl bekant med samhälet Vargön och dess omgivningar då jag bor i grannkommunen.
Sen var det en intressant berättelse med och jag tänker definitivt att läsa vidare i serien även om det kanske dröjer ett tag då jag inte är den största deckare och spänningsromans läsaren just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar