torsdag 23 maj 2024

Hett i hyllan vecka 21 / 2024

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan: 

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllanLite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en bok jag inte ännu har hunnit lyssna på som ligger i min långa bokhylla av böcker jag vill lyssna på hos Storytel, men den här kommer förhoppningsvis att bli lyssnad på under augusti.

"Jag kysser alltid främlingar på nyår", säger hon och rättar till sin mössa. "Jag med", säger han, fast det inte är sant. Hon harklar sig. "Vet du att nyårskyssen säger hur resten av året kommer att bli?"

Det händer mycket i korridorerna på Sibylla allmänestetiska läroverk. Där finns Fride som är så kär i Miriam att hen inte kan tänka på annat. Yodit som målar och försöker ta plats i gänget. Johannes som läser Karin Boye och försöker få plats i livet. Aron, vars tvillingsyster Linn fick all talang. Och Linn, som undrar vad hon ska göra med den. Och så är det Sebastian, han som ska kyssa en ny person varje månad. Ett nyårslöfte som trasslar till saker för fler än honom själv.2 kommentarer:

  1. Känner inte alls till den här boken. Den här genren fanns inte när jag växte up och var ung. Kanske hade jag läst mycket ur den om den funnits då.

    SvaraRadera
  2. Anna Ahlund har jag läst en annan bok av, men inte denna.

    SvaraRadera