lördag 25 maj 2024

Bättre sent än aldrig av Chika Unigwe

 

I en mosaik av tio sammanhängande berättelser skildrar Chika Unigwe i Bättre aldrig än sent en grupp nigerianska invandrare och deras liv i belgiska Flandern. Det handlar om olyckliga skenäktenskap och förlorade möjligheter, hemlängtan och ensamhet, passion och kärlek, religiös fanatism och excorcism och dagliga absurditeter och motgångar. Med stor värme och insiktsfullhet tecknar Unigwe exilens vardag, ständigt färgad som den är av såväl den djupa förlusten som av jakten på en bättre framtid.

Chika Unigwe är ett av den nigerianska exillitteraturens främsta namn och hon har fått stor uppmärksamhet internationellt, inte minst för romanen On Black Sisters' Street som tilldelades Nigeria Prize for Literature 2012. Med Bättre aldrig än sent presenteras Unigwes författarskap för första gången på svenska.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Ännu en bok som jag inte hade någon aning om innan då jag valde att läsa den då den var en av Johanna och böckernas favoritbok från 2023.

Intressant novellsamling, med en del av berättelserna hänger ihop, om en familj som är invandad och bor i Beligen precis allt som sägs om handlingen som står ovan.

Denna bok ingår även i Kaoustumaningen som #4 - en bok med grönt omslag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar