torsdag 16 maj 2024

Hett i hyllan vecka 20 / 2024

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

 Fortsätter med böcker från min långa bokhylle-lista på Storytel som jag vill lyssna på, som den här ungdomsromanen som jag velat läsa länge. 

'Om ni hör någon ropa så är det jag. Jag är jag. Jag är femton år. Och jag är livrädd.' På ett café i Stockholm sitter Puck. Hon väntar och tänker. Väntar på någon hon inte har sett på mycket länge. Och tänker på hur det var då, när hon bara var elva. Berättelsen om Puck som 15 åring varvas med den om Puck som 11 åring, och i brytpunkten växer långsamt bilden fram. Bilden av en ung tjej som gör sitt bästa för att hålla masken, ha kontrollen, inte låta någon komma för nära. Det här är boken om Puck. Men också om en pappa som försvann och en mamma som stannade kvar. Om att allt för ofta vara rädd rädd att det ska bli fel igen, rädd att alla ska förstå. Om svek, ilska och rädsla, men också om vänskap, kärlek, och kanske försoning. Med en stark närvaro och ett snudd på självlysande språk berättas historien om Puck. Om vem hon var och den hon blev, och om ett liv där det fattas en tärning.

3 kommentarer:

  1. Hennes "I taket lyser stjärnorna" var ju makalöst bra i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Känner till författaren, men har inte läst något av henne.

    SvaraRadera
  3. Den verkar kunna vara bra, men jag känner inte till den.

    SvaraRadera