lördag 18 maj 2024

Suicide club av Rachel Heng

I en nära framtid har forskningen tagit ett avgörande framsteg: odödlighet är nu en realitet men bara för dem som förtjänar den. De kallas långlevare: De som tränar, utövar yoga, dricker hälsosamma juicer och går och lägger sig i tid.

Den 100 år gamla Lea är genetiskt perfekt: en postertjej för de odödliga. En dag får hon syn på sin far på gatan. Då har det gått 88 år sedan senaste gången de träffades. När hon följer efter honom stirrar hon plötsligt döden i vitögat. Det gör Lea osäker – om hon kunde vara så oförsiktig, är hon verkligen, på riktigt, värd sin odödlighet?

Medlemmarna i Suicide Club har inte alltid varit aktivister. De började som ett gäng desillusionerade långlevare som ägnade sig åt förbjudna aktiviteter som livemusik, onyttig mat och ansvarslösa orgier. Men nu har de stämplats som terrorister av staten. Och Lea bestämmer sig för att kontakta dem.

Suicide Club är en av de senaste årens mest imponerande debuter. En samtidigt skrämmande och lockande roman som håller läsaren i ett järngrepp.


Bokomslag och beskrivng av bokens handling hämtad från Modernista.

Detta var även ett recensions exemplar förlaget skickade mig och jag har varit väldigt sen med att läsa boken, men nu har jag läst den.


Det var lite konstigt att jag läste två rätt lika böcker samtidigt som skildrade hur en framtid som har lett till odödlighete och vad det medför på mänskligheten. Sen var jag väl inte så att jag fastnade för den jättemycket, men den vara inte dålig utan bara bra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar