tisdag 20 december 2016

Kall, kall jord av Adrian McKinty

Två personer hittas döda. Den ena mördad och lämnad i en övergiven bil i staden Carrickfergus. Man skulle upptäcka honom snabbt, 
mördaren ville sända ett budskap. Den andra personen är en ung kvinna. Hon hittas hängd i ett träd långt inne i Woodburn Forest. Utan tvivel ett självmord. Kvinnan hade alldeles nyligen fött och ammat ett barn, men på platsen finns inga spår av liv.
På ytan tycks ingenting förena de två fallen. Men kriminalinspektör Sean Duffy anar kopplingar. Medan bomber exploderar och paramilitära organisationer sätter skräck i samhället under konflikten i Nordirland går Duffy allt djupare in i fallet.
Sean har löst sex mord under sin karriär, men har hittills aldrig lyckats ställa någon av gärningsmännen inför rätta. Den här gången är han fast besluten om att någon ska få betala…

Text och bild från Mordenistas hemsida, de har även gett mig boken som recensionsexemplar som jag tackar ödmjukast för.

Denna thriller som utspelar sig i Nordirland  gillade jag jättemycket. Jag har alltid varit intresserad av osämjan mellan protestanter och katoliker i Nordirland och terroristkriget med IRA och Ulslter, dock är jag inte helt insatt men denna bok ger lite sådan bakgrund för den utspelar sig 1081 då det är mer aktuellt än nu med hungerstrejker och Tatchers medverkan i det.
Fast bokens handling utspelar sig i bakgrunden av detta, och denna mordhistoria är intressant så att jag hela tiden vill läsa vidare för att vet vad som händer och vad som skett. Och ännu bättre blir det av  att huvudpersonen Duffy är kärlekssökande. Vill verkligen läsa mer om kommissarie Duffy för detta var bara första delen i serien som Adrian McKinty har skrivit om honom.

1 kommentar:

  1. Jag tyckte också riktigt mycket om denna och gillade verkligen Sean Duffy som var en riktigt trevlig ny bekantskap. Och väldigt spännande med just den tiden och platsen.

    SvaraRadera