torsdag 29 december 2016

The Walking dead vol 9 Det som inte dödar av Robert Kirkman

Nu har jag läst volym 9 i serien The Walking Dead som heter Det som inte dödar, och jag undrar om detta är min favorit av de volymer jag har läst. Kan ju så klart bero på att det även i TV serien är min favoritsäsong, säsong 4b alltså, då de blir splittrade efter de har blir anfallna av Guvenören och flyr från fängelset, och Rick är skadad och stackars Carl får vara den "vuxna" och se till att de överlever.

Sen så är det ju skillnad på seriealbumet (åh vad svårt det är vad man ska kalla dessa för, seriealbum, grafisk roman, men det är väl det senare som är rätt) och TV-serien både i handling och karaktärer. Men som sagt jag gillar bägge lika skarpt även om det skiljer sig åt, och ibland blir det lite svårt att hålla isär, Men de är garanterat lika läsvärda som sevärda.


4 kommentarer:

 1. Hej Camilla! Det här har inget alls med Walking dead att göra. Ville bara säga att jag sett dina kommentarer på min blogg och är SÅ glad för dem! Men nu är klockan mycket och jag har ont överallt så det är bäst jag lägger mig nu. Får svara dig en annan dag!

  SvaraRadera
 2. "Det som inte dödar ..." - det låter som början på ett citat av Nietzsche. Vilket föranleder mig att tipsa om Irvin D. Yalom och hans bok When Nietzsche Wept, en bok som gav mig oerhört mycket. En upplevelse av att hitta tillbaka till livet.
  Ellington

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte läst något om eller av Nietsche så ska se om jag jag tar tag och kollar in ditt tips. Verkar i alla fall intressant

   Radera